Over mij

Mijn naam is Marja Blommers. Door de stoornissen (ADHD, Autisme) in familiaire kring, nu ruim 30 jaar geleden, stapte ik in een voor mij onbekende wereld. Door trainingen via het RIAGG en externe begeleiding heb ik een wereld van ervaring opgedaan.

25 jaar geleden werd ik geconfronteerd met de diagnose van FTD/Ziekte van Pick (dementie) bij mijn vader. Hierdoor werd ik mantelzorger en coach. Mijn ervaringen als activiteiten begeleider in een bejaardenhuis (gedurende 10 jaar) kwam hierbij goed van pas.

De activiteiten breidde zich ruim 10 jaar geleden uit met cliënten met uiteen lopende stoornissen zoals borderline, bindingsangst, Autisme/Down, voeding- school- structuur- problematiek en depressiviteit. Ik vind het een uitdaging om deze mensen te helpen hun leven een doel te geven en te beseffen dat zij waardevol zijn. Ieder mens (klein en groot) mag een droom hebben. “Ga voor je droom” is mijn levensmotto, dit is belangrijk voor je verdere ontwikkeling en toekomst perspectief.

In augustus 2020 heb ik de 3 jarige opleiding pastoraal werker van het CPC (centrum voor pastorale counseling) afgerond. Hier heb ik geleerd mensen door gesprekken zichzelf te leren kennen. Ook leren zij hierdoor inzicht te krijgen wat hun verleden voor invloed heeft gehad op wie ze nu zijn en hoe ze kunnen veranderen om de mens te worden zoals ze bedoeld zijn. Door middel van gesprekken en  huiswerk leer je zelf inzicht in de problemen te krijgen en oplossingen te vinden.

De CPC methode werkt vanuit een christelijke visie, maar de werkwijze kan ook gebruikt worden in gesprekken met niet christenen. De begeleiding start met een intake gesprek. Aan de hand daarvan wordt besloten om een vervolg traject in te gaan. Voor medische vragen of medicatie ben ik niet bevoegd en dient een arts geraadpleegd te worden. Daarna worden 5 vervolg afspraken  gepland. Iedere afspraak duurt 1 uur en bestaat uit een evaluatie deel, een uitdiepend gesprek deel en een afsluitend deel waarin het huiswerk besproken wordt. De bedoeling is dat u daarmee zelf thuis aan de gang gaat en bevindingen bij een volgend gesprek weer meeneemt. Na 5 gesprekken volgt een evaluatie en wordt bekeken of er een vervolg komt of dat de begeleiding afgesloten kan worden.